2019_topbanner_NY.jpg

 

forsiden

om klinikken

om lidelser

Colitis Ulcerosa

Jeg aftalte et akupunkturforløb med Jenny med 2 behandlinger om ugen i 3 uger og derefter en form for vedligehold en periode. Medicindosis ved opstart af akupunkturbehandling: Asacol  800 mg. 2 morgen, 1 aften – 2400mg dagligt. Højeste dosis i behandlingsforløb 3200 mg dagligt.

20.4.2010 – 1. behandling.
Allerede da de første 4 nåle (halvdelen) er blevet sat i, begynder min mave at arbejde og ”snakke”. De ca. 40 minutter, jeg ligger med nålene, er der stor aktivitet i mine tarme og en følelse af, at der bliver ryddet op i tarmene. At de bobler af luft og slim, jeg har i tarmene bliver ”presset ud”. (Dette foregår inde i tarmene, og ikke som prutter). Har en følelse af, at tarmen bliver ”gennemgået” fra højre mod venstre lige under ribbenene.  I tiden inden næste behandling oplever jeg perioder med meget let kvalme. Jeg oplever en følelse af, at der bliver ryddet op i tarmene og en begyndende følelse af en ny robusthed i tarmene. Min afføring bliver en smule mere fast.

22.4.2010 – 2.behandling
Igen begynder min mave hurtigt at arbejde, da de første nåle er sat i. Dog er det allerede som om, at der er væsentligt mindre at arbejde med, at der allerede efter 1. behandling er ryddet væsentligt op. Jeg har en følelse af, at tarmen bliver gået igennem og behandlet der, hvor der stadig er ”problemer”.  Efter behandlingen oplever jeg igen ganske let kvalme og en følelse af robusthed. Igen en lidt mere fast afføring. Oplever godt et døgn med uro i maven.

26.4.2010 – 3. behandling
Min mave begynder at ”snakke”, så snart jeg træder ind ad døren hos Jenny. Jeg oplever væsentligt mindre uro under behandlingen. Min mave rumsterer kun ganske få gange. Føles mere robust og rolig.
Bivirkningerne ved medicinen øges betydeligt. Formentlig fordi jeg ikke længere har samme behov for medicinen pga. akupunkturen. D. 29.4 nedsætter jeg min dosis med 800 mg og tager nu kun 1 x 2 dgl.

29.4.2010 – 4. behandling
Det er sværere at finde punkterne. Formentlig fordi de er velbehandlede. Jeg oplever en helt anden ro i min mave. Hører og mærker kun ganske lidt til den under behandlingen.
For tidligt at trappe ned. Symptomer forværres væsentligt.

3.5.2010 – 5. behandling
Som resultat af for tidlig nedtrapning ”snakker”/arbejder min mave igen en del under behandlingen.

6.5.2010 – 6. behandling
Oplever lidt uro i begyndelsen af behandlingen. Der bliver dog mere ro i løbet af behandlingen. Bagefter er den rolig. Jeg oplever væsentligt færre gener end tidligere.

Konklusion:
Jeg er ikke i tvivl om, at akupunkturen virker mod colitis ulcerosa. Jeg har oplevet stor effekt og vil uden tvivl opsøge Jenny igen, hvis jeg får øget uro i maven. Det er helt fantastisk at opleve ro i en mave, der har været urolig så længe. Jeg kan varmt anbefale akupunkturbehandlingen. Vil dog anbefale at lytte til Jennys råd om ikke at trappe ned i medicinen, før de 6 behandlinger er gennemført. Det allerbedste ville være at få behandling med det samme et nyt udbrud begynder, så medicinsk behandling evt. er unødvendig.

Akupunkturbehandling mod colitis ulcerosa i udbrud
Ca. 13. juli 2010 får jeg udbrud i min colitis ulcerosa (trods medicinsk behandling - asacol) og oplever blod og slim/pus/betændelse i afføringen, hyppigere toiletbesøg end normalt, luftbobler i tarmene, kvalme, nedsat appetit, mavesmerter, øget temperatur og øget træthed. Jeg øger min dosis asacol, men oplever ikke bedring, hvorfor jeg sættes i behandling med 12 dages pred-clysma kur, der indføres lokalt i endetarmen ved sengetid. Jeg oplever bivirkninger ved dette produkt men ingen bedring i min tilstand. Jeg bliver ”ør” i hovedet, små svimmel, får hovedpine, føler utilpashed og får endnu mindre energi og appetit, samt smerter i knæ og ben.  Mens jeg er i pred-clysma behandling, svinger mine toiletbesøg fra 6 – 12 gange dagligt. I gennemsnit 9 gange dagligt.
Da min 12 dages kur ender, er jeg oppe på 12 toiletbesøg dagligt. Jeg er fuldstændig afkræftet og energiforladt og må sove flere gange dagligt i op til 2 timer ad gangen. Jeg har koncentrationsproblemer, er meget ”ør” og fraværende mentalt, samt har hovedpine. Jeg har smerter i knæ, ben og over lænden. Jeg ryster indimellem og har rigtig meget varme i kroppen – får hedeture. På dette tidspunkt beslutter min kontaktlæge på medicinsk afdeling, at jeg skal i gang med prednisolonbehandling i tabletform, hvilket vil sige, at jeg får binyrebarkhormon ud i hele kroppen. Dette har jeg af mange årsager rigtig stor modvilje mod. Samtidig ved jeg også, at jeg er nødt til at gøre noget, for at få stoppet blødningen.

D. 8. august tager jeg op til Jenny for at kunne modtage intensiv akupunkturbehandling i 3 døgn, med 2 behandlinger dagligt. (Jeg er stadig i behandling med asacol) Allerede på dag 2 oplever jeg mere energi og mindre varme i kroppen samt mindre pus i afføringen. Rammerne og omsorgen hos Jenny gør det muligt, at jeg kan melde til og fra, som det passer mig og hvile, når jeg har behov for det. Samtidig bliver vi i fællesskab klogere på kostens indflydelse og andre faktorer, der spiller ind i forhold til mit udbrud (Det er meget individuelt med denne sygdom). De 3 døgn, jeg er hos Jenny, er jeg på toilet 9 gange i døgnet. Jeg har ikke mulighed for at blive hos Jenny i længere tid, men fortsætter selv – efter kyndig vejledning – akupunkturbehandlingen hjemme. (Jeg har et årelangt kendskab til akupunktur og har brugt det i mange forskellige sammenhænge). Der er ingen tvivl om, at effekten er langt kraftigere, når Jenny sætter nålene i, men dette er min mulighed for at fortsætte behandlingen.

Allerede dagen efter jeg er kommet hjem fra Jenny er jeg kun på toilettet 6 gange, dagen efter 4 gange og dagen efter det 3 gange. På 6 dage er jeg kommet ned på ¼ del toiletbesøg. Så har jeg en dag med 6 toiletbesøg efterfulgt af en med kun 1 og en med 2. Jeg har fået væsentligt mere energi. Jeg sover ikke længere om dagen og bløder meget mindre, ligesom slimen stort set er væk. Jeg får ikke flere hedeture, har ikke hovedpine og smerter eller andre følger af udbruddet og medicinbehandlingen.  Mine gennemsnitlige toiletbesøg og mængden af blod og slim falder jævnt, slimen forsvinder faktisk helt. Nogle dage er bedre end andre, men jeg er slet ikke i nærheden af de 12 toiletbesøg, som dagene inden, jeg startede akupunkturen. Der er mange dage, hvor jeg kun er på toilettet 0-2 gange og indimellem med kun minimalt spor af blod.  De værste dage er jeg på toilettet 4-5 gange. For mig er det en helt vidunderlig forbedring.

Jeg er på ingen måde i tvivl om, at akupunkturen kan stoppe udbruddet helt. Det tog rigtig meget energi at tage op til Jenny, men det er uden tvivl det bedste, jeg kunne gøre for mig selv. Jeg ville inderligt ønske, jeg var taget derop langt tidligere i mit udbrud.  Jeg kan varmt anbefale akupunkturbehandling ved udbrud af colitis ulcerosa.